top of page

Vilken kraft!


Team som håller händerna tillsammans i en modern miljö

Något av det mest inspirerande och motiverande jag vet är att höra en kund säga saker som "Vi har aldrig jobbat så här nära tillsammans förut, tvärs olika funktioner", "Jag förstår verkligen vad den här strategin innebär, det känns så intuitivt" och "Vad konkret det här är".


Kraften i att jobba nära kunder är att man så snabbt kommer till kärnan - om något är skarpt nog att fånga deras intresse, så får man omedelbar respons - man ser det i deras ansikten, man hör det på intensiteten i diskussionen och i hur nya idéer plötsligt kommer. Och om något inte är stämmer, är irrelevant, för fluffigt, för komplext... - så får man direkt respons på det också och kan stänga/ omarbeta idéer som inte funkar och fokusera uppmärksamheten på det som är starkt.

Effekten i organisationen är att man snabbt rör sig från politik och personliga åsikter till en gemensam bild av vad som är viktigt att fokusera på. Helt plötsligt får diskussionerna en ny karaktär, ofta är den mer positiv och samarbetsorienterad, eftersom teamet nu har ett gemensamt mål och samsyn runt nyckelstegen dit.


Jag minns särskilt när varumärkesdirektören i ett globalt företag sa "Vi har aldrig förr arbetat så här nära och framåtriktat tillsammans, tvärs funktioner". Trots att jag hört denna kommentar många gånger förr, så var det först nu som det blev så uppenbart för mig hur stark denna effekt är - oavsett hur stort eller framgångsrikt ett företag är så är kraften i kundinsikter slående!


Jag ser fram emot att höra det snart igen! //Gunilla

Comentarios


bottom of page