top of page

Grounded 5 år! Tiden går fort när man har roligt!

Tänk att det redan gått 5 år sedan jag startade Grounded, ganska spontant, i januari 2016. Det visade sig vara en riktigt bra idé och jag är verkligen tacksam över att jag tog chansen. Eftersom många är nyfikna på hur det är att starta eget så delar jag med mig ett kort bokslut av de första(!) 5 åren!


Det är intressant att göra bokslut. Man får syn på nya saker. Så, när jag nu summerar förstärks min redan goda känsla till något ganska maffigt. Jag är en generellt positiv person och jag hoppas att min summering känns ärlig och inte alltför mycket i superlativ - jag vet att lätt använder lite för många utropstecken, men sådan är jag 😉. Det fina är att jag känner mig stolt. Att driva företag innebär en stor frihet och ett stort ansvar och det känns riktigt bra att jag gör det på mitt sätt och får uppskattning för det (9,4 av 10 i förra årets kundutvärdering).Siffran fem i guld på blågrön bakgrund

Jag har bland annat…

 • Arbetat med kund och affärsutveckling ifrån flera vinklar t.ex. kund- och marknadssegmentering, erbjudande- och varumärkesstrategier, kundresor, digitala utvecklingsprojekt, forskningsprojekt kopplat till branschutveckling, set-up för kundinsikter. Sett resultat i sammansvetsade organisationer som levererar riktigt bra lösningar för kund och vars resultat utvecklas i rätt riktning.

 • Utvecklat nya arbetssätt för att få större effekt bland annat en pulsmätare och ett program för kundorienterat ledarskap

 • Utbildat VDar i ”Kundfokus för tillväxt och föreläst i många VD-nätverk.

 • Utbildat i ”Kundorienterad tjänsteutveckling”

 • Hjälpt både storbolag, start-ups och ”mittemellan” och börjat arbeta i två bolagsstyrelser

 • Jobbat med samhällsfrågor som är viktiga för mig t.ex. tjejer och teknik, antibiotikaresistens och hållbar energi

 • Fått jobba med fantastiska personer! Drivna, duktiga och härliga! Både personer jag känner sedan tidigare och helt nya kunder och samarbetspartners.

 • Fått ta hela ansvaret för allt – inriktning, erbjudande, nätverkande, sälj, min professionella utveckling, hemsideutveckling etc

 • Fått uttrycka mina tankar fritt. Jag har skrivit några blogginlägg, gästkrönikor och testat pecha kucha, och njutit av utmaningen att formulera det jag verkligen vill ha sagt på ett krispigt sätt, utan att känna att jag behöver bevisa mig.

 • Tagit mig tid till nätverkande och inspiration på ett helt annat sätt än tidigare, vilket har givit mig en större rikedom av perspektiv och ett öppnare sinne

 • Utbildat mig till professionell coach och diplomerad styrelseledamot. Jag är så tacksam över de insikter och den verktygslåda jag fick med mig från coachutbildningen som jag använder mer eller mindre dagligen för mig själv och i kontakt med kunder. Motivation, skav och inte -> istället, så basic men så starkt!

 • Kommit i mitt livs form, jag har aldrig varit starkare, eftersom jag hittat träning jag ser fram emot och som blir av

 • Generellt lyckats bra med worklife balance. Eller som min man sa ”Familjen gillar ditt företag”


Om det är något som saknas mig så är det mer av en teamkänsla, och jag skulle kunna tänka mig att växla upp på den fronten i någon form. Sätta höga meningsfulla mål, skapa nytt, jobba tillsammans! Det kan vara att jobba med företag som verkligen vill skapa nya resultat, eller att tillsammans med andra utveckla nya tjänster och affärsmodeller. Tipsa gärna om intressanta företag och personer!


Det finns fortfarande mycket kvar att göra för att lyfta utvecklingen inom de allra flesta bolag och jag är helt övertygad om att lyhörda, agila företag med tydlig riktning kommer navigera mycket bättre i den föränderliga värld vi lever i.


Så summa summarum, att starta eget har för mig varit en toppengrej och jag ser fram emot att fortsätta detta äventyr!

//Gunilla :-)

Comments


bottom of page